Af Kirsten-Marie Hedeland

 

©Af Kirsten-Marie Hedeland, programvært ”Kunst for Tiden” og skribent ved Kunstavisen

 

 

Om Annette Jørgensens glade billedunivers.

 

Når man oplever Annettes malerier, bliver man fyldt med positivitet. Det er nærmest som små bobler, der springer og glæden lukkes ud. Tykke lag af følelser og ikke mindst humor som det altoverskyggende element smøres på, og farver, jo flere farver, jo bedre. Annettes eksperimenterende gen afspejler sig i hendes iver efter at sætte kulør på. Hun har gjort sig flere studier omkring farverne, deres spændvidde, indbyrdes kontakt og samspil. Og man kan kun medgive, at det har båret frugt. Annette har et sikkert øje for farverne og deres sammensætning og bruger dem godt.  

 

Annette har ikke lyst til at slippe barndommen, og den entusiasme et barnesind består af. Hun benytter sig af et lettilgængeligt og til tider naivistisk billedsprog, der er fyldt med genkendelige figurative koloristiske tendenser sammensat med fantasi, trylleri og varme. Med tanker og forståelse dannes der i billederne en virkelighedsfjern historie, som alligevel på en måde griber ind i hverdagen og transformeres til noget velkendt. En form for forelskelse i livet. Motiverne er finurlige, sjove og glædesfyldte, men man aner på kærlig vis konflikter og uoverensstemmelser, som vi alle kan opleve det fra tid til anden. De tætte relationer mellem mennesker kan jo ikke altid glide ubemærket hen.

 

Hendes billeder er sprudlende og taler til fantasien og barnet i os. De spreder det livsglade budskab. Det er ikke kedeligt at gå på opdagelse i Annettes billeder, og der er nok at se på og opleve.  

Annettes evne til at gøre malerierne behagelige og den dynamiske komposition gør, at man svælger hen i gode tider, og smilet breder sig. Man bliver i mødet med hendes malerier grebet af stor energi og får lyst til at lege og udforske på samme måde. Hun er klar i mælet om, hvilken stemning hun vil udtrykke, og motiverne betoner nærvær, hygge og glæde. Det er fornøjelig og festlig fordybelse.

 

Annette  arbejder målrettet og legende, og malerierne er som et fad fyldt med farvestrålende og indbydende cupcakes. Man får lyst til at smage lidt af dem alle – og helst mens man sidder lidt tilbagelænet og siger uhmmm.

 

 

 

Annette Jørgensen - Højvangs Alle 47 - 6700 Esbjerg - Mobil : 21900524 - Mail: anjor@live.dk 

www.facebook.com/artbyanjor